Bookmark and Share | |
Hjem > Overnatting > HYTTER / LEIL. > Helvete Naturpark

Torvgammer i Helvete Naturpark


 torvgamme.helvete.jpg
 

Helvete Naturpark
Vertskap: Sigrun og Odd Midtlien
Adresse: Espedalen
2658 Espedalen

Tlf.: 

E-post: 
Hjemmeside: www.helvete.info

Facebook: 


OVERNATTING I TORVGAMME

I Helvete Naturpark er det 2 gammer til utleie for de som vil leve litt primitivt. Gammene ligger like bak kaféen/informasjonen. Det er ikkje innlagt strøm og vatn i gammene. Det er brisker/benker til både å sitte på og sove på. Sengeklær / sovepose må gjestene ha med seg sjølv. Gammene har ein liten kjøkkenkrok med gassbluss og kokeutstyr. Det er tilang til dusj og toalett like ved. I den største gamma er det maks. 7 soveplasser, og i den minste er det 3-4. Den største gamma rommer inntil 14 personar til bords, og den minste  4- 5 personar. Gammene har peis og er fullisolerte slik at det blir lunt og godt der også vinterstid. Levande lys gir ei trolsk stemning


HELVETE NATURPARK

Nord-Europas største jettegryter og park med beitende husdyr og leketilbud. Jettegrytene som har fått navnet "Helvete" er noe av det villeste du kan møte i norsk natur. Et stort juv, der det på slutten av siste istid ble dannet store "gryter" ved at vann og stein fra ismeltingen roterte i fjellet. Flere er over 50 meter dype og 20 meter brede. Formasjonene i Helvete kan spores tilbake til slutten av siste istid ca. 10.000 år siden. Vi har flere kulturtilbud - bl.a. - vandreteater, konserter og gruvevandring.


 2009-2010 1700.jpg

GAPAHUK

I parken like ved kaféen er det i tillegg til torvgammer bygd en stor gapahuk med grill i midten. Gapahuken har plass til 30 personer.


 

Helvete naturpark

HELVETE. JETTEGRYTA I ESPEDALEN

Kafé med hjemmebakte kaker og norsk tradisjonsmat. 
Kaféen ligger ved inngangen til Helvete Naturpark. Her selges billetter til jettegrytene, inngang til jaktsti og familie/aktivitetspark, "Helvetes bevis", fingerbøll, caps, krus og div. souvernir.

Åpningstider og oppdateringer: Følg oss på facebook!


  
 
Hvor ligger dette?

Espedalen i Gausdal.
Langs Fv. 255 – Bjørnsonvegen.

bjvegenlogo.bmp

Avstand:
3 km fra Strand Fjellstue
65 km fra Lillehammer

Sesong:
Sommersesongen.